Linkedin Stories

Woensdag 13 mei 2020 was het dan zover, het zakelijke social mediaplatform Linkedin is gestart met het testen van de functie “Linkedin Stories” in Nederland.

De storyfunctie draait al weer een tijdje mee op diverse social media platforms maar wordt nu dus ook onder de naam “Linkedin Stories” gefaseerd uitgerold op dit businessplatform. Waar Snapchat ooit mee begon werd als snel een functie in Facebook, Instagram en WhatsApp en inmiddels is het de standaard in de wereld van social media.

Hoe werkt Linkedin Stories?

Bovenaan de pagina kun je door de diverse stories van mensen/bedrijven heen bladeren. Professionals delen een foto, quote, praatje pep, noem het maar op en delen dit via hun profiel op hun pagina. De story wordt 24 uur gedeeld op je profiel en daarna verdwijnt deze weer automatisch.

Wat heb je aan Linkedin Stories?

Linkedin zelf zegt dat het ideaal is om de menselijke touch aan je persoonlijke pagina mee te geven en op een leuke en creatieve manier betrokkenheid te creëren rondom jouw merk, persoon of dienst.

Je kunt mensen een kijkje achter de schermen geven bij dagelijkse werkzaamheden, nieuwe ontwikkelingen delen van jouw organisatie, inspiratiesessies geven, quotes delen, verslag doen van events, foto’s of video’s delen van projecten waaraan je werkt en noem het maar op.

Een leuk en snel podium om jouw persoon en bedrijf onder de aandacht te brengen, zeker de moeite waard om mee aan de slag te gaan. Probeer het eens zou ik zeggen!

Tip van Dirk

Hou het relevant en professioneel.
In mijn optiek is Linkedin een zakelijk platform waar relevantie en waarde op een professionele manier moet worden ingezet, ook in de zaken die men deelt op dit netwerk. Dus niet nog even een foto van hoe lekker je broodje bapao wel niet was of een oneindige stroom aan spam…. Alvast bedankt ;-).