Weet je niet meer wat je moet plaatsen op social media? Zoek je content waarmee je echt kunt opvallen? Daarom geven we je 5 slimme contentmarketing tips die helpen om meer uit social media te halen en hopelijk zorgen voor nieuwe inspiratie voor je volgende berichten.

1. Duik diep in je doelgroep

Om content te maken die aanslaat bij je doelgroep, moet je UIT je bedrijf en je verplaatsen IN je doelgroep. Met welke vragen lopen zij rond en wat lost jouw product of dienst voor hen op? Vraag eens aan klanten welk verschil jij maakt voor hen? Deze informatie kun je gebruiken voor social media berichten, maar je kunt ook vragen of je het klantverhaal kan delen. Social proof noemen we dat, een term die Robert Cialdini gebruikt in zijn boek Influence. Social proof is een sociaal fenomeen waarbij mensen het gedrag van anderen (in dezelfde situatie) kopiëren.  Op deze manier is jouw klant een rolmodel voor een ander die tegen dezelfde issues aanloopt.

2. Spreid je content over meerdere berichten

Social media content is vluchtig en daarom moeten je berichten kort en krachtig zijn. Ga dus niet alles wat je wil zeggen in één bericht plaatsen, maar maak er hapklare brokjes van. Ben je een kapper met een salon? Benoem dan in verschillende berichten dat je dames, heren en kinderen knipt, bruidskapsel maakt, shampoo van een bepaald merk verkoopt en dat het zetten van highlights €50 kost. Ben je een accountant? Benoem dan verschillende tips op het gebied van financiën. Op deze manier kun je meer berichten plaatsen en krijgen je volgers een beter beeld wat je allemaal doet.

3. Speel in op gevoel

Om te ontdekken welke berichten het beste aanslaan bij je doelgroep moet je zelf met content gaan testen. Kijk bijvoorbeeld eens naar je geplaatste berichten. Welke deden het goed? Kun je invullen waarom deze berichten het goed deden?  Of scroll eens door je eigen LinkedIn, Facebook of Instagram tijdlijn. Welke berichten grijpen jouw aandacht en welk product in je tijdlijn wil je ineens kopen zonder dat je wist dat je het nodig had? Grote kans dat hier technieken gebruikt worden die inspelen op jouw gevoel en intrinsieke waardes. Zoom dus eens in op dit bericht. Is het een video of een foto? Is het een sfeerfoto of een productfoto? Welke snaar raakt het bij jou? En hoe kun je dit vertalen naar je eigen content? Tip! Brainstorm hier eens over met een collega. Alle ideeën mogen gezegd worden, niks is te gek.

Social media toch liever uitbesteden?

  • Je hoeft er geen tijd meer aan te besteden
  • Wij hebben alle expertise in huis
  • We werken vanuit een contentkalender
  • Iedere week een bericht op social media
  • Facebook, Instagram of LinkedIn

4. Persoonlijke content

Posts met gezichten ontvangen veel meer likes dan posts zonder gezichten. Social media zijn platformen die mensen met mensen verbinden. We zijn van nature heel geïnteresseerd in het leven van anderen. We laten ons er door inspireren, kunnen ons eraan meten, vinden het leuk om te weten wat iemand doet in zijn vrije tijd, op zijn werk etc. We zijn gewoon sociale dieren. Des te persoonlijker je post, des te interessanter vinden mensen de post. Dat is waarom posts met gezichten en posts die zo ‘uit het leven’ gegrepen zijn het zo goed doen!

5. Berichten recyclen

Berichten op social media kun je altijd terugvinden op je pagina, maar ze zijn in de tijdlijn van je volgers maar kort te zien. Daarom is het niet ongebruikelijk om berichten te recyclen. Door de foto en tekst aan te passen creëer je unieke content, maar kost het minder tijd om iets te bedenken. In het geval van de kapper kan een bericht over het zetten van highlights prima meerdere keren gedeeld worden, bijvoorbeeld met foto’s van verschillende klanten. De authenticiteit in het bericht moet wel merkbaar blijven!

Veel succes met deze tips!

Wil je er toch liever geen tijd aan kwijt zijn en wil je social media uitbesteden? Dan kan ZOUT dit voor je verzorgen.