Zie je de kracht van social media, maar krijg je het zelf niet goed van de grond? Je kunt social media uitbesteden!

De kracht van social media. Met social media zoals LinkedIn, Facebook en Instagram is het mogelijk dagelijks in contact te zijn met je doelgroep.

Het zijn krachtige communicatietools die je kunt inzetten om het verhaal van jouw organisatie te vertellen, meer websitebezoekers te krijgen en conversies te creëren. Wil je social media uitbesteden? Wij laten zien hoe ZOUT Media het aanpakt!

Als ondernemer of medewerker ken je de organisatie van binnenuit. Dit kan een reden zijn om je social media in huis te doen. Zeker als je tijd hebt, je een goede schrijver bent en als je middelen zoals fotografie, videografie en vormgevingssoftware tot je beschikking hebt. Maar je hebt het misschien al gemerkt: dit kost veel tijd en social media staat niet altijd bovenaan de ’to do list’. Het is een goed idee om dan te verkennen hoe je social media toch tot een succes kunt maken. We geven 3 redenen voor social media beheer uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau.

social media uitbesteden
social media uitbesteden

3 redenen om social media uit te besteden aan een bureau

1. Gebrek aan tijd

De belangrijkste reden waarom het voor organisaties niet haalbaar is om kwalitatieve content te genereren is tijdgebrek. Ondernemers of medewerkers doen het bijhouden van social media ‘er even bij’. In de praktijk zien we dat dit lastig is. Je hebt al 100 ballen hoog te houden en dan heeft social media vaak niet de hoogste prioriteit. Dat berichtje plaatsen of die nieuwsbrief uitsturen kan immers morgen ook! Of overmorgen, of de dag erna etc. 😉

2. Je bent geen goede schrijver, fotograaf of vormgever

Je kunt nou immers niet overal goed in zijn… Voor het effectief inzetten van social media moet je zorgen voor goed beeldmateriaal, teksten die je doelgroep aanspreken en programma’s zoals Photoshop, Sketch of Canva waarmee je de content kunt vormgeven. Bij veel ondernemers en medewerkers mist het aan schrijftalent en kennis om deze programma’s te gebruiken. Als je social media uitbesteedt weet je zeker dat je deze taken in handen legt bij professionals die hier ervaren in zijn. Je weet hierdoor zeker dat je content de doelgroep raakt!

3. Het is lastig om langdurig creatief te zijn

Vol goede moed begin je aan het versturen van nieuwsbrieven, het plaatsen van social media berichten en het schrijven van blogs. Hartstikke goed. Maar na een paar weken wordt het al lastiger content te bedenken. En vooral als jij het allemaal moet bedenken, je hebt nog meer te doen! Door het inschakelen van een bureau ben je van deze zorg af. Een bureau kijkt met een frisse blik en maakt tijd vrij om te brainstormen over goede content. Doordat ze dit voor meerdere klanten doen hebben ze veel voorbeelden waar ze uit kunnen putten en is er meer ruimte om creatief te zijn.

social media uitbesteden

Wij zijn goed in...

  • Posts op Facebook, Instagram of LinkedIn
  • Advertenties op Facebook, Instagram of LinkedIn
  • Nieuwsbrieven
  • Schrijven van blogs
  • Maken van video content
  • SEO (beter vindbaar in Google)
  • Google Ads

Content marketing uitbesteden aan ZOUT

Wij zijn ZOUT Media, een reclamebureau met specialisten op het gebied van social media. Van posts op LinkedIn, uitnodigingen versturen op LinkedIn, tot advertentiecampagnes op Facebook & Instagram. Zeg je social media, dan zeg je ZOUT!

Content maken, schrijven en vormgeven is onze tweede natuur. We werken graag nauw samen met de opdrachtgever, want daardoor kunnen wij de beste content maken. Vooraf spreken we af aan welke content je behoefte hebt, zodat we je helpen met de juiste dingen.

Hoe gaan wij te werk

Tijdens een kennismakingsgesprek willen we graag weten waar jullie behoefte ligt. Is de vraag strategisch van aard of uitvoerend? In het geval van strategie gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een contentstrategie of contentkalender.

Wanneer je op zoek bent naar uitvoerende ondersteuning bespreken we de kanalen, en bepalen we samen of er dingen zijn die jullie zelf willen doen óf dat je alles wilt uitbesteden. Het is mogelijk ‘alles over de schutting te gooien’ of alleen de social media uit te besteden waar je zelf geen tijd voor hebt. Wij denken altijd mee om tot een optimale samenwerking komen.

Wat kost het?

Misschien vraag je je af wat social media uitbesteden kost. Het is lastig om hier een prijs neer te zetten omdat het afhankelijk is van meerdere factoren. 

Meestal werken we op abonnementsbasis. Vooraf bepalen we aan welke content en ondersteuning jullie behoefte hebben en vervolgens schatten wij voor 6 maanden in hoeveel tijd we hier maandelijks aan kwijt zijn. Op deze manier weten we precies wat we gaan doen. Hieronder geven we aan paar voorbeelden van social media uitbesteden, zodat je een idee hebt bij de kanalen die wij kunnen verzorgen. Wil je vrijblijvend een offerte opvragen? Neem contact met ons op, dan plannen we een call in om jullie wensen te peilen en de mogelijkheden te bespreken!

Voorbeelden social media uitbesteden

Meer informatie

Wil je meer informatie over het uitbesteden van social media bij ZOUT? Laat je gegevens en/of vraag achter en we nemen contact met je op!