Vier eenvoudige tips om op te vallen op Instagram

Instagram is het meest populaire social media platform onder de doelgroep 13 t/m 35 jaar. Zo groeide Instagram in Nederland dit jaar nog met bijna 1 miljoen volgers. Door de grote stijging, begeven steeds meer bedrijven zich op het platform.

De concurrentie groeit sterk en daardoor is authentieke en opvallende content belangrijker dan ooit. Omdat dit niet de makkelijkste opgave is, geven we je een aantal kleine tips die je eenvoudig kunt toepassen in het gebruik van Instagram. Zo val je met een beetje extra moeite meer op in de tijdlijn!

1. Hanteer een vaste stijl
Om ervoor te zorgen dat jouw berichten altijd opvallen is het belangrijk om een stijl te hanteren. En dat is lang zo moeilijk niet. Een paar tips: fotografeer in een vast kleurenpalet, gebruik hetzelfde filter, gebruik in stories dezelfde fonts en kleuren.

2. Taggen
Gebruik hashtags en geotags bij posts die je plaatst op je tijdlijn. Dit is een functionaliteit waarmee je in de tijdlijn niet meer of minder opvalt, maar je bereikt er wel nieuwe gebruikers mee. Alle hashtags en geotags worden namelijk door Instagram verzameld en gebundeld. Gebruikers met interesse in deze tag zullen jouw pagina dus eerder ontdekken. #interessant

3. Gebruik meerdere Insta features
Als je meer gezien wilt worden, moet je van alle functionaliteiten in Instagram gebruik maken. Plaats daarom niet alleen foto’s en video’s in de tijdlijn, maar probeer ook dagelijks gebruik te maken van Instagram Stories, vul je hoogtepunten aan en probeer Instagram TV(IGTV) eens uit. Zo zorg je ervoor dat je niet afhankelijk bent van de vertoningen in de tijdlijn. Daarnaast heb je dankzij Stories en IGTV ook de mogelijkheid om ander soort content te plaatsen, zoals livestreams of langere video’s.

4. Verander je lettertypes
Hoe vaak zie jij dat gebruikers het lettertype van hun captions aanpassen? Een ding is zeker; het valt op! Moeilijk is het daarentegen niet. Met de app Fonts kun je eenvoudig lettertypes scoren voor je Instagram berichten. Je plakt je tekst in de app en kiest het lettertype dat je wilt gebruiken, plak het vervolgens in Instagram en voila! Ook in stories kun je deze lettertypes gebruiken.

Commitment
Gebruik jij Instagram om af en toe een bericht op te plaatsen of ben je bereid om te ontdekken wat Instagram voor jou kan betekenen als marketingkanaal? Als je voor dat laatste gaat, vraagt dat om commitment.

Plaats dus niet af en toe een foto, maar reageer ook op je volgers en laat je gezicht geregeld zien in Instagram Stories. Zo word je meer gezien en bouw je een band op met je volgers. Ze krijgen hierdoor het gevoel dat ze je echt leren kennen. Gebruik daarbij de vier bovenstaande tips die je helpen meer gezien te worden op Instagram en you’re good to go!

Meer doen met instagram?
Volg onze training!