Estate Parking naar een hoger niveau

Een bedrijf overnemen, maar niet verder willen met de huidige naam. Wat doe je dan? Dan schakel je ZOUT in die aan de slag gaat met een merkstrategie. Ondernemer Ernst Verhoef deed dit en vanuit een fijne samenwerking is Estate Parking tot stand gekomen.

Estate Parking is een voorbeeld van cases die we veel doen bij ZOUT. Starten met een strategiesessie om kritisch te bevragen wat de doelen van de ondernemer zijn, wat de waarde is die het product/dienst in zich heeft, wat de onderscheidende punten zijn en wie de ideale klant is. Vervolgens gaan we aan de slag met het uitdenken van de merkstrategie en na een GO volgt het proces van naamgeving, visuele identiteit en website.

Bij dit bedrijf was er veel ruimte voor verbeelding, creatie en fotografie. 

Aanspreken van de juiste mensen

In de strategiesessie hebben we ingezoomd op de specifieke doelgroepen wie een liftparkeersysteem aankoopt. Met een parkeersysteem kunnen er in de garage meerdere auto’s onder en naast elkaar geparkeerd worden en dat maakt dit product interessant voor vermogende particulieren en kleinschalige appartementencomplexen. Door in de huid van de doelgroep te kruipen hebben we een merkverhaal ontwikkeld dat helemaal op hun pijn en behoeftes aansluit.

Opvallen in de markt van parkeerliften en draaiplateaus

Uit de concurrentieanalyse kwam naar voren dat de concurrenten vooral de technische aspecten van een parkeersysteem communiceren. Wij besloten het anders aan te pakken. Wij hebben ervoor gekozen om de huisstijl en de foto’s sfeer en beleving mee te geven. Dit hebben wij onder andere gedaan door een Ferrari, Porsche en een oldtimer te gebruiken in de fotoshoot. Zo zien klanten het systeem meteen in gebruik. Het geeft het merk een luxe uitstraling en de boodschap sluit aan bij de mensen die het systeem aan zullen schaffen. Hetzelfde wilden we doorvoeren in de naamgeving. Met de naam Estate Parking geven we het bedrijf de juiste lading én vinden we herkenning bij de doelgroep.

Bekijk het eindresultaat op Estate Parking

Goed contact

Het contact met Ernst was altijd prettig en informeel. Hij volgde onze aanbevelingen veelal op, maar stak ook zijn eigen mening niet onder stoelen of banken. Dat werkt prettig, want zo maak je samen het eindproduct beter. Het leuke aan de samenwerking was dat Ernst nooit alleen kwam. Hij nam zijn vrouw Addy naar elke meeting mee. Gezellig en nuttig!