Arbeidsmarkt campagne voor Profila Zorg

ZOUT werd door Profila Zorg benaderd voor het ontwikkelen van een wervingscampagne. Daar weten wij wel raad mee! Met de campagne wilden we niet alleen meer sollicitaties realiseren, maar ook een sterk employer brand neerzetten.

Employer Branding Sessie

Profila Zorg is een zorginstelling met zo’n 16 locaties door heel Nederland. Op twee locaties was er sprake van een (flink) personeelstekort. Na een kennismaking en rondleiding bij de Oogstlaan in Puttershoek was al snel duidelijk dat dit geen werk voor softies is. We nodigden het team van Profila Zorg (met daarin diverse functies en specialisten) uit voor een Employer Branding Sessie. Dit is een strategiesessie waarin we niet het corporate merk maar het werkgeversmerk centraal zetten. Het werd een dynamische sessie waarin we het hart van Profila Zorg en de drijfveren van medewerkers mochten proeven. Indrukwekkend!

“Jullie werk vanuit strategisch meedenken is echt een aanrader!”
– Jaimy Eenkhoorn, Profila Zorg

De rol van archetypen

Na de sessie zijn wij aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een employer branding strategie. We maakten daarbij gebruik van de archetypen van Jung, waarbij we ons met name hebben laten inspireren door de archetypen Strijder en Magiër. Archetypen die staan voor kracht, transformatie en visie.

Feminine vs. Masculine brand

Daarnaast hebben we gekeken naar het verschil in feminine merken en masculine merken. De problematiek van de doelgroep op de twee specifieke locaties is pittig. Als medewerker moet je stevig in je schoenen staan en over veerkracht beschikken om het werk aan te kunnen. Waar in de zorg snel gekozen wordt voor een lieflijke, feminine uitstraling, hebben wij juist een mannelijke en stoere insteek gekozen. Het past beter bij de mensen die gezocht worden én het is onderscheidend ten opzichte van andere zorginstellingen.

Campagne

De gekozen strategie hebben we uitgewerkt in de campagne ‘Stevige kerels en pittige tantes’. De campagne is uitgerold via driehoeksborden, advertenties, 140.000 flyer inserts en een social media campagne. De campagne heeft voor een enorme zichtbaarheid gezorgd en veel sollicitaties tot gevolg.