Het onderwijs heeft net als veel andere sectoren te maken met een tekort aan professionals. Leraren zijn lastig te vinden en het tekort loopt op. Dat is lastig als je je formatie rond wilt krijgen en kinderen wilt voorzien van goed onderwijs.

Ook de RVKO, de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs, heeft hiermee te maken. De RVKO is een basisschool bestuur met zo’n 67 aangesloten scholen in de regio Rotterdam. Nadat we een aantal social media campagnes voor de RVKO hebben gedraaid werden we gevraagd om een creatief wervingsconcept voor hen te ontwikkelen.

ZOUT helpt organisaties met creatieve wervingscampagnes. Deze campagnes draaien om de vraag: waarom zou je bij deze organisatie moeten gaan werken? Wat voegt het toe aan het leven van de sollicitant?
Door met die blik te kijken komen we tot campagnes die potentiële medewerkers op een ander niveau raken dan wanneer je ‘gewoon’ zou adverteren met de functie. 

De vraag vanuit De RVKO was: ontwikkel een creatief concept dat we voor werving, maar ook organisatiebreed kunnen inzetten en dat inspeelt op onze missie om kinderen in hun kracht te zetten.

Het team van ZOUT en de RVKO hebben tijdens een creatieve sessie de koppen bij elkaar gestoken om verschillende thema’s uit te denken. Binnen het onderwijs kun je veel kanten op en meerdere ideeën passeerden de revue. Uiteindelijk is ‘Helden van de toekomst’ het creatieve concept geworden.

Fotoshoot op school

Het is een veelzijdig concept waarbij we kinderen in beeld brengen die gekleed zijn in werkkleding van professionals, waaronder een verpleegkundige, een timmerman, een vlogger en een stewardess. Kinderen zijn de helden van de toekomst. Als docent mag je een belangrijke rol spelen in het leven van deze kinderen. Vandaar de vraag: ‘Leid jij de helden van de toekomst op?’.

Campagne uitrollen

Deze wervingscampagne wordt via verschillende kanalen ingezet om nieuwe leraren te werven en om de missie van de RVKO zichtbaar te maken. Van beide kanten zijn we erg blij met het resultaat!