Wij werden door Brineys benaderd met de openingszin: ‘Wij hebben wat met zout. Jullie ook, toch? Zouden jullie ons willen helpen onze marketing te verbeteren?’. Zeg daar, als reclamebureau ZOUT Media, maar eens nee tegen!

Brineys is een organisatie die bijdraagt aan zoet water op de plekken waar dit het hardst nodig is. Dit doen ze door middel van een waterinstallatie die geplaatst is in samenwerking met Project Maji. De installatie staat in Kenia. Met de opbrengst van het verkopen van zeezout financieren ze de installatie en steunen ze de lokale gemeenschap in Kenia. Inmiddels is het netwerk van Brineys uitgegroeid tot een community van 100 ambassadeurs en verschillende samenwerkende partijen in Nederland en Kenia. Wij vinden het een eer dat we hen met een rebranding mochten helpen hun verhaal nog beter te vertellen. 

ZOUT heeft ons geholpen aan een prachtige nieuwe huisstijl. Dit hebben we door kunnen voeren op social media, flyers, posters enzovoorts. ZOUT heeft echt naar ons verhaal geluisterd en dit prachtig door weten te vertalen naar een huisstijl.
 
Kas van ’t Loo – Brineys

Goed verhaal goed overbrengen

De opstartfase van Brineys was achter de rug, het businessconcept had zichzelf bewezen, nu was het tijd voor de volgende stap: Brineys met een beter verhaal en professionele vormgeving in de markt zetten. Net terug uit Kenia schoven de initiatiefnemers aan bij een strategiesessie.

Dat er een goed verhaal schuilt in dit bedrijf was ons meteen duidelijk. Maar het concept was groot en omvangrijk en er speelden veel hoofd- en bijzaken een rol. Het concept duidelijk overbrengen, dát was de uitdaging. Wij hebben alle aspecten verkend, visueel in kaart gebracht en vervolgens de kernboodschap voor de doelgroep in Nederland bepaald.

Zo smaakt impact

Bij ons op de werkvloer komen regelmatig woordgrappen en variaties voorbij met onze naam erin. Nu konden we daar fijn op voortborduren. We zijn verder gaan brainstormen over het feit dat zout smaak geeft, dat het een smaakmaker is. Zo ontstond de pay-off: ‘Zo smaakt impact’.

Vervolgens ontwikkelden we de identiteit. We kozen voor een Afrikaanse touch om het merk een onderscheidende look en feel te geven. Het nodigt meteen uit om het verhaal van Brineys te vertellen. De identiteit is speels, toegankelijk en tegelijkertijd professioneel. Helemaal passend bij de volgende stappen die Brineys aan het maken is!