Personeel nodig? Gebruik Facebook Jobs!

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Het werkloosheidspercentage is de afgelopen 10 jaar niet zo laag geweest als nu. Een lage werkloosheid, dat is toch prachtig? Zeker weten!

Dit betekent overigens niet dat alles nu rozengeur en maneschijn is. Bedrijven lopen nu namelijk tegen andere problemen aan: bezettingsproblemen. Het is ontzettend lastig om bepaalde functies op te vullen. Monteurs? Leerkrachten voor het basisonderwijs? Operators? Fiscalisten? Programmeurs? Vind ze maar eens!

Klanten schakelen ons in om wervingscampagnes op te starten om kandidaten te vinden. LinkedIn, Facebook, krant, video, nieuwsbrieven etc. Alles wordt uit de kast gehaald om de juiste kandidaten te vinden. Nieuwe tool die wij tevoorschijn toveren: Facebook Jobs.

Facebook Jobs
Facebook Jobs is onlangs geïntroduceerd in Nederland. Facebook opent hiermee de aanval op LinkedIn als vacatureplatform. Wel is de doelgroep anders. Waar LinkedIn inzet op mensen die werken in de kenniseconomie, is Facebook Jobs perfect voor mensen die praktisch zijn opgeleid en lokaal een baan zoeken. Groot voordeel van Facebook Jobs: het is gratis om een vacature te plaatsen. Hier kunnen we op LinkedIn alleen maar van dromen… 😉

Vacatures plaatsen
Bedrijven kunnen een vacature aanmaken op hun Facebookpagina en deze wordt direct meegenomen in het vacaturegedeelte van Facebook. Oftewel, het onderdeel waar mensen oriënteren op een nieuwe baan. Je plaatst de vacature door een nieuwe post te maken en te kiezen voor de optie ‘vacature’. Wat details en kenmerken invullen, een leuke foto erbij, promoten bij je doelgroep en the job is done! Succes met de sollicitatierondes!