“Mooie website, jammer dat er zo weinig bezoekers zijn”

Afgelopen maanden had ik nogal wat afspraken staan met ondernemers, klanten en nieuwe klanten. Wat me een aantal keer opviel is dat hun stijl klopt en hun website er goed uit ziet en goed ingericht is, maar dat het daar bij gebleven is. Er is niet doorontwikkeld op het gebied van marketing, vindbaarheid en conversie.

Ik heb een aantal keer gevraagd of er ook klanten via de website binnenkomen, via aanvragen of contactmomenten, en dan vraag ik of ik mag inzien hoeveel bezoekers ze hebben en waar deze vandaan komen e.d. Het blijkt dan soms ook tot hun eigen schrik dat er helemaal niet zoveel bezoekers zijn op de website, dat er helemaal niet zoveel aanvragen zijn via de website en dat de vindbaarheid eigenlijk ook niet top is. Je kunt dus een hele mooie website hebben maar jammergenoeg geen tot weinig bezoekers op die website.

Wij stoppen zelf met ZOUT niet bij het realiseren van een mooie website maar willen ook graag dat deze website zijn werk doet. Dit doen we door middel van online marketing. We zorgen dat hetgeen online staat ook onder de aandacht komt. We doen dit door middel van:

  • Social media (waarbij je gericht doelgroepen kunt targeten op Facebook, Instagram of LinkedIn);
  • Google Zoekmachineoptimalisatie (waarbij we zorgen dat je beter gaat scoren op voor jouw interessante zoekwoorden);
  • Remarketing (waarbij je je websitebezoekers op een later tijdstip nog eens benadert met een advertentie of aanbieding);
  • Google Adwords (waarbij je een hoge positie in de zoekresultaten afdwingt).

We zien dat het opstarten van een traject en het structureel investeren hierin, stap voor stap betere resultaten oplevert. Het is ons doel om niet alleen de offline marketingmiddelen, maar ook de online kanalen te benutten die de ondernemer verder helpen. Ondernemers vinden het tof om te zien dat ze gezien worden, ze vinden het tof om te zien dat er mensen reageren via de website en soms zelfs tot contact overgaan waarna weer mooie relaties en opdrachten volgen.