Mandy over de rebranding van ZOUT

De rebranding van ZOUT is je vast wel opgevallen, maar hoe hebben we dat precies aangepakt? Mandy vertelt je over de keuzes die we maakten om tot de huidige identiteit te komen.

1. ZOUT heeft een rebranding gehad, waarom eigenlijk?
In de loop van de jaren is ZOUT gegroeid en het huidige logo vonden we daar niet meer bij passen. Daarnaast wilden we ook meer kanten op kunnen met de huisstijl en daarom hebben we deze uitgebreid met meerdere stijlelementen.

2. Wat straalt de nieuwe identiteit volgens jou uit?
De identiteit die we gemaakt hebben voor ZOUT straalt volwassenheid uit en is klaar voor de toekomst. Daarnaast is de huisstijl dynamisch en speels doordat we verschillende stijlelementen hebben toegepast. Dit zorgt ervoor dat de stijl voor ons goed toepasbaar is in verschillende uitingen, zoals bijvoorbeeld in een brochure, de website of een social media bericht.

3. Welke keuzes heb je moeten maken om tot dit resultaat te komen?
Tijdens het ontwerptraject komen er aan de lopende band keuzes voorbij. Het begint al met de keuze om een woord-, beeldmerk of een combinatie te kiezen. Daarnaast moet er voor een kleurenpalet gekozen worden en een passende typografie. Wat past er qua stijl het beste bij het imago van ZOUT en bij de strategie die we gekozen hebben? En ook qua stijlelementen hebben we diverse keuzes gemaakt. We hebben hierbij gekeken naar de rol die fotografie in onze huisstijl gaat spelen en de overweging om illustraties of iconen te gebruiken.

4. Hoe heb je de kleuren voor dit logo gekozen?
Bij ZOUT ging het om een rebranding. De kleuren van het oorspronkelijke logo waren verouderd, maar we wilde deze kleuren niet volledig uit het oog verliezen. Daarom hebben we gekeken naar een fris en modern kleurgebruik binnen de groentinten. Het donkerblauw in de identiteit zorgt zakelijke, betrouwbare en krachtige uitstraling. Het petrol groen heeft iets eigens en is helemaal van deze tijd. Als derde kleur hebben we voor een frisse blauwtint gekozen, zodat de identiteit meer diepte en variatie in zich heeft.

5. Hoe maak je de doorvertaling naar je middelen?
Bij een doorvertaling van de identiteit is het belangrijk dat je de kenmerken van de identiteit goed in het oog houdt. Of het nu gaat om een website, het visitekaartje of een brochure. Het is van belang dat typografie, de stijl van fotografie, het kleurgebruik, vormtaal en stijlelementen consequent worden doorgevoerd. Dit zorgt er namelijk uiteindelijk voor dat je identiteit staat als een huis. Bij ZOUT hebben we zoveel mogelijk verschillende stijlelementen toegevoegd binnen de identiteit, zodat het dynamisch en speels blijft. Toch zorgen de schuine vlakken en typografie ervoor dat de identiteit altijd herkenbaar is.