Even voorstellen: Dit is Dirk

We bloggen, we maken social media onveilig en je komt ons overal op de website tegen, maar wie zijn we nu eigenlijk? In onze ‘Even voorstellen’ blogs interviewen we elkaar, zodat jij ons een beetje beter leert kennen. En we beginnen maar direct goed: met onze enige echte Dirkteur.

Wat deed je voor ZOUT?
Voor ZOUT heb ik diverse functies gehad op het gebied van marketing, communicatie en design. Ik heb bij verschillende bedrijven ervaring en kennis opgedaan en die komen vandaag de dag nog steeds goed van pas. Zout bestaat nu ondertussen namelijk al zo’n acht jaar. In het begin kwamen er steeds meer mensen uit mijn kennissenkring naar me toe met communicatie en design opdrachten.

Toen ontstond het idee om een eigen bedrijfje op te starten. Langzaam groeide ZOUT verder en kwam ik op een punt dat het niet meer te combineren viel met mijn baan bij mijn laatste werkgever. Ik nam daarom ontslag en heb de stap genomen om fulltime voor ZOUT te gaan werken. En hier zijn we, een paar jaar en een aantal medewerkers verder.

Waarvoor kunnen we bij jou aankloppen?
Je kunt bij mij terecht voor een goed gesprek en een smaakvolle bak thee. Ik heb veel contact met onze huidige relaties, maar ga ook vaak het gesprek aan met nieuwe klanten. Ik spar veel met ondernemers over hun potentie en kansen in de markt en welke rol wij daarin kunnen vervullen. Verder ben ik projectmanager voor een groot gedeelte van onze klanten, los ik problemen op als die er zijn en ontwerp ik hier en daar ook nog wat opdrachten.

Wat vind je te gek aan je functie bij ZOUT?
Heel simpel… de mensen. Ons team, maar ook onze relaties waar we dagelijks mee te maken hebben. Je leert ontzettend veel als ondernemers onder elkaar en je maakt deel uit van de groei en resultaten van andermans organisatie. Afgelopen jaar bijvoorbeeld verkochten we tientallen vastgoed objecten door middel van een loeigoede campagne van ongeveer zes weken. Ja, dat geeft wel een kick en daar doe je het stiekem toch ook wel een beetje voor.

Bepaalde eigenaardigheden waarvan we op de hoogte moeten zijn?
De ene week verlang ik ontzettend naar chocolade, de andere week weer totaal niet en ben ik meer een chips man.

Iets wat we niet van jou zouden verwachten?
Ik ben op het moment twee boeken aan het schrijven en ik ben een ontzettende natuurliefhebber.

Wat is volgens jou het lekkerste eten ever?
Alles met kip! Het is tenslotte het meest veelzijdige stukje vlees.

Hoe omschrijf je jouw ochtendritueel?
De kleine tussenin op bed leggen en zelf nog even proberen te slapen. Als ik het niet vergeet eet ik wat yoghurt met muesli of een boterham. Nog even uit het raam staren en vervolgens op het gemak naar de zaak lopen, fietsen of rijden.