Eerste hulp bij Instagram voor bedrijven

Adverteren op Instagram is een hot topic en veel marketeers zijn de werking van het platform as we speak aan het ontdekken. Misschien heb je je de laatste tijd wel afgevraagd; Is het nuttig voor mij om via Instagram een fangroep op te bouwen? We geven je in deze blog een kickstart over Instagram voor bedrijven.

Inspireer je rot
Instagram is een inspiratieplatform in hart en nieren, alles draait om passies. Gebruikers delen waar ze van houden en volgen wat ze leuk vinden. Dit geeft een hele andere dimensie als het aankomt op klantbinding. Het is belangrijk om een beleving te creëren en niet te veel met je producten bezig te zijn. Dat klinkt misschien raar, maar probeer eens naar de ‘why’ van jouw organisatie te kijken. Waarom doet je bedrijf wat zij doet? Wat is het hogere doel naast omzet genereren? Voor iedere organisatie is dit anders en de uitdaging met Instagram is om de passie van je bedrijf visueel weer te geven aan een doelgroep die affiniteit met die passie heeft.

Verban reclames
De grootste uitdaging bij Instagram en Instagram adverteren is misschien wel het zo ver mogelijk wegblijven van reclame-uitingen. Waar we op Facebook nog wel eens de neiging hebben om reclame te plaatsen, is dit op Instagram echt not done! Waarom? Het valt volledig uit de toon met andere Instagram berichten. Het beste wat je kan doen is een post maken die samensmelt met het platform en natuurlijk met de passies van je volgers. Hoe? Je beeld is het belangrijkst; gebruik daarom unieke foto’s, gebruik geen tekst in de afbeelding en maak de foto zo nonchalant mogelijk.

Tips en tricks hoe je resultaat behaalt met Instagram adverteren lees je binnenkort op ons blog. Wil je helemaal Instagram-ready zijn? Volg dan onze Instagram training.