3 redenen waarom je moet starten met LinkedIn Adverteren

Waarschijnlijk ben je actief op LinkedIn. Je hebt een persoonlijk profiel en ervoor gezorgd dat je een beetje aantrekkelijk voor de dag komt. LinkedIn Adverteren is echter een onderdeel waar nog maar weinig ondernemers gebruik van maken. En dat terwijl het veel te bieden heeft. In dit blog stip ik 3 redenen aan waarom je zou moeten starten met LinkedIn adverteren.

1. Bereik je B2B doelgroep
LinkedIn verbindt professionals met elkaar, in Nederland alleen al 4,4 miljoen mensen. Het mooie aan de LinkedIn advertising module is dat je met de advertentie een zelf samengestelde doelgroep kunt targeten. Je kunt bijvoorbeeld targeten op mensen met een bepaalde functietitel, studierichting, bedrijfstak, de grootte van de organisatie waar zij werkzaam zijn en natuurlijk demografische gegevens zoals geslacht en leeftijd.

LinkedIn verbindt professionals met elkaar, in Nederland alleen al 4,4 miljoen mensen.

Nadeel: Qua regio kun je niet kiezen voor bijvoorbeeld Middelharnis met een straal van 20 km eromheen, omdat LinkedIn profielen ingesteld staan op brede regio’s zoals Rotterdam en omgeving, Breda en omgeving en Den haag en omgeving.

Bestaat jouw doelgroep uit decision makers bij bedrijven en bevinden zij zich in een grotere regio, dan adviseer ik je LinkedIn Adverteren in te zetten!

2. Wees een creatieve professional
Met een advertentie kun je naamsbekendheid genereren bij de door jou vastgestelde doelgroep. LinkedIn heeft een aantal mooie opties om naamsbekendheid te genereren. Een greep uit de mogelijkheden zijn: tekstadvertenties, een afbeelding, een carrousel (meerdere afbeeldingen) of een video. Genoeg mogelijkheden om jouw boodschap op een creatieve manier te presenteren!

3. Direct leads verkrijgen
Een ander voordeel van LinkedIn Adverteren is dat je direct leads kunt genereren door een Lead-formulier in te zetten. Gebruikers van het platform zien de aanbieding, klikken erop, en kunnen hun (door LinkedIn ingevulde) gegevens verzenden. Vervolgens kun jij als adverteerder de leads downloaden en opvolgen. Easy! En volgens LinkedInmedewerkers behaalt het Lead-formulier in LinkedIn ook nog eens drie keer zoveel resultaat als een Lead-formulier op je landingspagina!