Zo vind je het gat in de markt

Veel ondernemers en bedrijven zoeken ‘het gat in de markt’. We raken weleens met klanten in gesprek over wat het voor hen zou kunnen zijn. En hoe spring je in op dat ‘gat’ of hoe bouw je je marketing om dat ‘gat’ heen?

Het o zo ongrijpbare ‘gat’ in de markt
Onlangs raakten we als collega’s in gesprek waarom bedrijven een bepaald type klanten aantrekken. Dit geldt ook voor ZOUT. Blijkbaar vullen we, komt ie weer, een bepaald ‘gat in de markt’. Onze klanten zijn hardwerkende ondernemers die van kwaliteit en een goede prijs houden. Tegelijkertijd vinden ze het belangrijk om een leuke en persoonlijke relatie op te bouwen met ons als samenwerkende partij. Onze klanten zoeken meestal geen gladde jongens met een hoop bladiebla en baasjesgedrag, maar nuchtere mensen die aan het eind van de dag ook gewoon hun gras maaien of een luier van hun kind verschonen. Ze zoeken herkenningspunten in hun leveranciers, zowel zakelijk als privé.

De vent is de tent
Het gat in de markt ligt dichterbij dan je denkt. Zoek niet oeverloos naar producten en diensten die er nog niet zijn omdat je denkt dat alleen daarmee winst te behalen valt. Denk aan de oude ondernemerswijsheid die luidt: “De vent is de tent”. Begin bij jezelf. Het unieke dat jij als ondernemer, als persoon bezit, zal bepaalde klanten aantrekken. Jouw aanpak, jouw visie op een bepaald product of dienstverlening. Daar ligt jouw kracht. Dat is jouw gat in de markt.