Heb je een webshop en zou je meer bezoekers in je webshop willen? Ga dan aan de slag met webshop marketing!

ZOUT Media is een reclamebureau dat webshop eigenaren helpt meer succes te behalen met hun shop. Wij regelen de marketing voor heel diverse webshops.

Door samen met de ondernemer op te trekken hebben we mooie resultaten mogen bereiken. Hieronder geven we 4 tips uit de praktijk om meer klanten naar je webshop te krijgen.

1. Word vindbaar via Google Shopping

Gemak dient de mens. Als mensen zoeken in Google en ze zien meteen een foto van het product dat ze zoeken, dan is de kans groot dat ze daarop klikken. Dit is het geval bij Google Shopping. Het is zeker een aanrader om te verkennen of Google Shopping voor jouw producten gaat werken. Google Shopping wordt ingesteld via de advertentieomgeving van Google.

Webshop marketing

2. Word beter vindbaar in Google door SEO

Als je met je webshop op de eerste pagina in Google staat is de kans groter dat mensen naar jouw website klikken dan wanneer je op pagina 20 staat. Hoe kom je hoog in Google met je webshop? Allereerst door te weten waar mensen precies op zoeken.

Door een zoekwoordonderzoek krijg je in beeld wat de zoekvolumes per maand zijn. Vervolgens ga je deze zoekwoorden toepassen in de omschrijving van jouw producten. Ook een goede tip: schrijf blogs! Door blogs te schrijven ziet Google jouw website als waardevol over dat specifieke onderwerp.

3. Plaats banners op andere websites

Wanneer mensen jouw website bezocht hebben, maar niet gekocht hebben, is het interessant ze nog eens een banner van jouw product en shop te laten zien. Dit heet remarketing. Herhaling is de beste vorm van reclame, zeggen ze wel eens. Bij remarketing verleid je je websitebezoekers om alsnog het product te kopen.

Overigens kun je deze vorm van advertising ook inzetten op jouw doelgroep, ook als ze je website nog niet hebben bezocht!

webshop marketing display banner

4. Gebruik social media

Waarschijnlijk ben je al actief op social media met je shop. Heel goed! Maar we zien in de praktijk dat het webshop eigenaren vaak veel tijd kost en dat ze niet altijd weten hoe ze social media het beste kunnen inzetten als webshop marketing tool.

Door het uit te besteden aan een bureau ben je verzekerd van creatieve berichten en continuïteit. Onze tips: post regelmatig, werk met aanbiedingen, experimenteer met Instagram Shopping en probeer eens een advertentiecampagne waarbij je een specifieke doelgroep target.

Webshop marketing Instagram shopping

Wij zijn goed in...

 • SEO (beter vindbaar in Google)
 • Google Ads
 • Google Shopping
 • Remarketing met banners
 • Social media bijhouden
 • Schrijven van blogs
 • Versturen van nieuwsbrieven

Webshop marketing uitbesteden via ZOUT

Wij zijn ZOUT Media, een reclamebureau met specialisten op het gebied van webshop marketing. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om de marketing van jouw webshop te verbeteren. Google Ads, SEO, Social media, Google Analytics noem maar op, wij voeren het voor je uit. Wij willen graag weten wat voor marketing je al gedaan hebt, duiken samen met jou in de Google analytics en stellen nieuwe marketingideeën voor.

En als ze eenmaal in je webshop zijn…

Dan is het de kunst om van een bezoeker een klant te maken! Een paar tips die helpen om je sales vanuit de webshop te verhogen:

 • Maak duidelijke productomschrijvingen
 • Voeg kwalitatieve reviews toe
 • Werk met schaarste (nog 1 op voorraad!)
 • Maak aanbiedingen of werk met een uitverkoop/sales
 • Maak je webshop persoonlijk. Laat zien wie er achter zit.
 • Werk met meerdere betaalmethodes
 • Maak de verzendkosten zo laag mogelijk

Wat kost het?

Je vraagt je misschien af wat het kost om de marketing voor je webshop uit te besteden. Het is lastig om hier een prijs neer te zetten omdat het afhankelijk is van welke marketing het beste geschikt en welke advertentiebudgetten je wilt besteden. 

Vooraf bepalen we welke webshop marketing we gaan doen en vervolgens schatten wij in hoeveel tijd we hier maandelijks aan kwijt zijn. Op deze manier weten we allebei precies waar we aan toe zijn. We houden nauw contact met elkaar want we willen graag weten welk resultaat onze inspanningen opleveren. Wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op via het contactformulier of bel naar 0187-642164.

Meer informatie

Wil je meer informatie over webshop marketing bij ZOUT? Laat je gegevens en/of vraag achter en we nemen contact met je op!