Waarom je geen creatieve website nodig hebt.

Stel, je gaat een avondje zitten om een nieuwe website uit te denken. Je pakt een groot vel papier en een paar gekleurde stiften en gaat eens tekenen. Je wilt het anders dan anders, creatiever. Je tekent het menu onderaan je pagina, in twee rijen onder elkaar omdat je er veel tekst in kwijt wilt. Je zet al je diensten zonder tekst, maar met foto’s op de homepage. Je wilt een cursor in de vorm van je logo en zodra je website opent speelt er muziek af. Creatiever dan dit wordt het niet!

Met onze ervaring in webdesign en webontwikkeling raden we je sterk af dit te doen. Hoe dan wel? Hier 3 tips.

 

1. Usability first

Gebruiksvriendelijkheid is key bij een website. Dingen anders dan anders neerzetten kunnen een gevaar vormen voor je gebruiksvriendelijkheid. Mensen komen op je website en willen binnen no time de weg vinden. Ze willen niet zoeken, ze willen geen afleiding. Ze willen duidelijkheid.
Ieder mens is een ervaren website bezoeker. Je intuïtie zegt je hoe je op een website wilt zoeken. Als jouw website hiervan afwijkt, dan levert dit de bezoeker onnodig ‘gedoe’ en onduidelijkheid op. Wij volgen zelf de Google Material Design Guide, waarin veel basics staan over design en gebruiksvriendelijkheid. Maar kijk ook zelf eens naar websites die je prettig vindt in gebruik. Laat creativiteit nooit ten koste gaan van gebruiksvriendelijkheid!

 

2. Goed verhaal toevoegen

Omdat wij zelf creators zijn, willen we toch graag van iedere website een feestje maken. Een mooi eindresultaat neerzetten. Wij zoeken dat niet in creatieve tierelantijntjes of in een afwijkende menustructuur, wij zoeken dat in het toepassen van een merkverhaal. Een merkverhaal geeft een onderneming een heel eigen look & feel, doorgevoerd in teksten, titels, fotografie en kleurgebruik. Het spreekt de doelgroep direct aan op de uitdagingen en problemen waar zij tegenaan lopen en vertelt wat de onderneming te bieden heeft. Er is nog zoveel ruimte om creatief te zijn op je website!

 

3. Je website aantrekkelijk maken om contact op te nemen

Steek energie in het aantrekkelijk maken van je website voor leads (je website conversiegericht maken). Er is veel bekend over waar bezoekers naar kijken, waar ze op klikken, wat ze triggert. Bekijk je Analytics maar eens. Hoe het brein omgaat met marketing, waaronder websites, noemen we neuromarketing. Steek energie in het verbeteren van je website voor conversie door bijvoorbeeld te experimenteren met buttons, kleuren, foto’s, maar ook met mogelijkheden zoals een chatbot. Daardoor is je website niet alleen een online visitekaartje, maar gaat het ook een functie krijgen in het verzamelen van leads.