Verslag event KIBO Accountants & ZOUT Media

Versterk jouw positie in de markt, dat was het thema van het positioneringsevent dat werd georganiseerd door KIBO Accountants en ZOUT Media.

Kort na 19.00 uur druppelden de eerste ondernemers binnen. Nadat alle 25 ondernemers aanwezig waren konden we van start gaan. Dat het thema leeft bij ondernemers wisten we al naar aanleiding van de aanmeldingen. Het besloten event zat een dag na het versturen van de uitnodiging al vol.

Na een kort welkom door Martin Boogaard van KIBO Accountants werd het woord gegeven aan Esther, mede-eigenaar en strateeg bij ZOUT Media. In een lezing van een uur verkende Esther het onderwerp van de avond. Vragen die aan de orde kwamen waren onder andere; Is positionering voor iedere ondernemer van belang? Hoe kun je jouw merk positioneren als je in jouw ogen niet uniek bent? Is positionering een formule voor succes? Hoe werkt het proces van positioneren? En hoe maak je de vertaling naar een merkconcept? Vragen die met behulp van veel voorbeelden, ook van de deelnemers, beantwoord werden.

Quote van een deelnemer:
“Erg interessante avond. Het is goed om naast je dagelijkse werkzaamheden eens tijd te nemen om hier bij stil te staan.”

Aansluitend nam Martin het woord om meer te vertellen over de merkstrategie achter het merk KIBO. Hij vertelde hoe een aantal jaren geleden nagedacht is over de herpositionering van dit merk en wat het hen opgeleverd heeft. Een eerlijk en inspirerend verhaal over de zoektocht die KIBO heeft afgelegd.

Na de pauze was het tijd voor de praktijk. De deelnemers gingen in groepjes aan de slag met het vinden van hun why, naar aanleiding van het Golden Circle principe van Simon Sinek. Al snel bleek dat wanneer je een paar ondernemers bij elkaar aan tafel zet er gespreksstof te over is. Tijdens de borrel werd er nog lang nagepraat.

We kijken terug op een geslaagde avond, die wat ons betreft naar meer smaakt. We zijn bezig om het besloten event te herhalen in de vorm van een open event dit najaar. Houd onze socials in de gaten!