Praat je hier maar eens uit

Daar zat ik toen ik een jaar of 26 was tegenover twee ondernemers, het waren broers en ze wilden eens praten over hun marketing en communicatie en wellicht een nieuwe website. Met ferme tred stapte ik naar binnen, maakte een praatje pot en daarna ging het gesprek over hun strategie, marketing en middelen.

“Dat logo kan echt niet”
Uiteindelijk vroeg één van de ondernemers wat ik van het logo vond. Zelf ben ik redelijk recht voor zijn raap, dus in mijn jeugdige enthousiasme zei ik: “dat logo kan echt niet, het is lelijk en gedateerd”. Op dat moment was het alsof de kamer vacuüm werd gezogen. De ondernemers keken mij enigszins verbouwereerd aan en zeiden dat hun vader het logo nog gemaakt had en dat ze het zelf eigenlijk fantastisch vonden. Mijn opmerking konden ze niet waarderen.

Ik huilde vanbinnen van schaamte en dacht “Big dat je bent, praat je hier nog maar eens uit”.

Praat je hier maar eens uit
Zelf huilde ik ondertussen vanbinnen en sloeg mijzelf in gedachten voor mijn hoofd en dacht: Big dat je bent, praat je hier nog maar eens uit. Het gesprek hebben we met een ongemakkelijke draai afgesloten, waarna ze uiteindelijk wel een website af hebben genomen. Ik moet dus toch iets goeds gezegd hebben wat die nare opmerking oversteeg… daar houd ik het dan zelf maar op :-).

Zo zijn we allemaal een beetje mens en flappen we er wel eens een niet zo’n tactische opmerking uit. Is het jou ook weleens gebeurd? Zo ja… Bill Gates verwoordde het mooi: “Your most unhappy customers are your greatest source of learning.” En zo is het.