Het lijkt op elkaar, maar het zijn twee verschillende dingen: werken ín je winkel en werken áán je winkel. Werk aan de winkel leert ondernemers áán hun winkel te werken, door samen op te trekken op het gebied van financiën, kwaliteit, logistiek, HR en marketing.

Werk aan de winkel is een concept exclusief voor slagers en verswinkels. Het initiatief komt van Winkelmanagement en KIBO Accountants, samen bundelen zij de krachten voor deze specifieke branche. Met de ondernemersgeest van Loek, Kees en Martin zit het wel goed. Zo wilden ze dit concept goed in de markt zetten door middel van een nieuwe naam, logo & huisstijl, website en een marketingoffensief.

“ZOUT heeft alles in huis qua marketing en we spreken dezelfde taal waardoor we samen aan onze marketingdoelen te kunnen werken.”

– Martin Boogaard, KIBO Accountants & Werk aan de winkel

Naamgeving

Een naam bedenken is een vak apart. Hoe wij dat aanpakken? We hebben een brainstorm waarbij we een format hanteren dat ons stimuleert verschillende richtingen uit te denken. We komen tot een longlist en gaan vervolgens kritisch kijken. We stellen ons vragen als: Welke naam raakt ons? Waar zien we wat in? Zien we een conceptuele vertaling voor ons? Snappen mensen het? Is het simpel genoeg? Roept de naam het juiste gevoel op? Zo ook bij deze naamgeving: Werk aan de winkel. Nuchter, Nederlands, goed te begrijpen. Ja, dit moest hem worden.

Knipoog naar kruidenierswinkel

De visuele identiteit is geïnspireerd op het ambachtelijke van verswinkels en slagers. Het is een knipoog naar de kruidenierswinkels van vroeger. We hebben de huisstijl pit gegeven door het zwart-witte concept te verrijken met het felle geel. Daardoor is het een huisstijl van deze tijd, een stijl die jaren mee kan.

Marketingoffensief

Na het ontwikkelen van de website was het tijd voor de lancering. Via nieuwsbrieven, LinkedIn content, advertenties in vakbladen en samenwerkingen met partners in de branche was er sprake van een marketingoffensief. Hiermee heeft Werk aan de winkel meteen aan terrein gewonnen en zichzelf stevig in de markt gezet.