Bureau Baken: een ander licht op zorg en onderwijs

Bureau Baken is het eindresultaat van het samenvoegen van twee bureaus tot één bureau. Wij mochten het identitytraject en marketing voor hen verzorgen. Van naamgeving tot identiteit, van website tot lancering.


Wat ze doen

Bureau Baken werpt een ander licht op de zorg en het onderwijs. Dit doen ze in de vorm van werving & selectie, interimmanagement en organisatieadvies. Organisaties in zorg en onderwijs zijn altijd in beweging om aan te sluiten op een veranderende maatschappij. Er wordt keihard gewerkt om de samenleving de beste zorg en het beste onderwijs te bieden. Bureau Baken kent de mens- en organisatievraagstukken waar deze organisaties tegenaan lopen en levert daar graag een bijdrage aan.

De website is fris, opvallend en de thema’s ‘baken’ en ‘licht’ is ook hier doorgevoerd.

Merkstrategie
Natuurlijk begonnen we ook hier met strategie. Door het doorvragen op doelgroep, drijfveren en sterkten kreeg het bureau steeds meer vorm. De informatie die we tijdens de strategiesessie verzamelden hebben we vertaald naar een merkstrategie. Door een aantal voorbeelduitingen maken wij de merkstrategie tastbaar en concreet. Je ziet het meteen voor je.

Vervolgens maakten we de stap naar naamgeving. Er werden verschillende namen verkend. Heeft het de juiste associatie? Is het goed te ‘branden’? Uiteindelijk resulteerde deze brainstorm in: Bureau Baken. De metafoor van een baken, een vuurtoren die licht verspreidt, past goed bij de werkwijze van Bureau Baken. Bureau Baken is vernieuwend en werpt een ander licht op zorg en onderwijs. Ook in de identiteit is het thema licht verwerkt. Subtiel en abstract, maar niet te ontkennen.

Samen komen we verder

Het traject is in een relatief korte periode gerealiseerd. Dit kon alleen door als team intensief samen te werken met de ondernemers. Zorgen dat je continu elkaar blijft voeden en uitdagen om die stap verder te zetten. Waar aan het begin nog alles als een blanco canvas voor je ligt, zie je gaandeweg mooie dingen ontstaan. Dat is iedere keer weer een prachtig creatief proces om aan mee te werken.