Laten zien wat je in huis hebt

TTW is een agrarisch adviesbureau met grote ambities, ze hebben namelijk het voornemen de beste van de wereld te worden in hun vakgebied. Ze zijn hard op weg, maar om ook hun marketing te laten floreren moest er nog aardig wat werk verzet worden. Wij zijn aan de slag gegaan met hun visuele identiteit, website en vindbaarheid.

De kick-off deden we met een interactieve strategiesessie. Door uitgebreid door te vragen op de doelgroep ontwikkelden we een persona. De persona bestaat uit kenmerken die de ideale klant van TTW beschrijven. Waar een akkerbouwer veelal gedreven wordt door passie en liefde voor het vak, vult TTW deze emotie aan met harde, rationele data. Data die in twintig jaar verzameld is over gewassen en (weers-)omstandigheden, zorgen ervoor dat boeren nu veel sneller kunnen inspelen op problemen en risico’s die zich op hun perceel voordoen. Wij waren onder de indruk van de impact die TTW maakt en wilden graag op een professionele manier vertalen wat dit bedrijf in huis heeft.

In de strategiesessie kwam meteen een helder profiel naar voren. Dit bedrijf laat zich kenmerken door invloed, zelfvertrouwen, intelligentie en data.

Van ambities naar concrete plannen

De beste van de wereld worden, dat doe je niet zomaar. Dan moet je je zaak zowel intern als extern goed op orde hebben en je ambities omzetten naar concrete plannen. TTWadviesbureau voor akkerbouwers, voldoet aan beide. Om hun ambities waar te maken is het tijd de volgende stap te zetten, namelijk hun identiteit en marketing een boost geven.

Op basis van de doelgroep en andere informatie uit de sessie hebben we een creatief merkconcept ontwikkeld waarin data een grote rol speelt: ‘Data is onze manier om uw groei te vergroten’. De stijl is fris en fotografie speelt een belangrijke rol. We vertaalden het merkconcept naar een identiteit, website, goodies, social media campagnes en SEO traject.

Lancering nieuwe identiteit

TTW organiseerde een teambuildingsmiddag om met elkaar de plannen voor de komende tijd door te nemen. Eigenaar Jakob inspireerde het team met de ambities, doelen en wensen van TTW. Eén van de wensen zou die middag meteen in vervulling gaan. Namelijk het verbeteren van de marketingcommunicatie.

Esther presenteerde de nieuwe identiteit en website, waarop veel positieve reacties volgden. Toen de dochters van de eigenaar vervolgens TTW-emmers gevuld met goodies uitdeelden was het feest compleet. Het was nog lang gezellig tijdens de barbecue!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website van TTW!