LinkedIn Tips & Tricks

LinkedIn groeit flink door de jaren heen. In Nederland zagen we bijvoorbeeld in 2018 een groei van 25%. Per dag zijn er zo’n 500.000 actieve gebruikers te vinden op het platform. LinkedIn is een interessant kanaal zowel voor je carrière als voor je bedrijf. Hieronder wat punten die de afgelopen maanden opvallen op LinkedIn.

Organisch bereik
Op alle social media kanalen zie je door de tijd heen een daling in het organische bereik. Men wil je aanzetten om nog betere content te maken, maar ook relevantie te creëren voor jouw netwerk. Des te meer betrokkenheid er is op je posts des te hoger het organische bereik zal zijn. Daarnaast zie je dat ook LinkedIn het organisch bereik laat dalen om je over te laten stappen op betaald bereik, via advertenties. Dit is een trend die zowel bij Instagram, Facebook als LinkedIn is waar te nemen.

Tip: Investeer in je content door hoogwaardige content te bieden die relevant is voor jouw doelgroep en breng variatie aan in jouw posts… blog, vlog, foto’s, quotes, de sky is the limit. Lees ook je statistieken uit op LinkedIn en kijk wat er werkt en niet werkt op het gebied van bereik en interactie.

Better together
Personen doen zaken met personen. Communiceren uit alleen je bedrijfsaccount zet meestal niet de benodigde zoden aan de spreekwoordelijke dijk als het gaat om bereik, impact en conversies.

Tip: zet je medewerkers in als ambassadeurs van je merk. Maak ze betrokken bij je organisatie en laat ze content delen op hun vakgebied/specialisatie. Zo leren klanten je medewerkers kennen, je bedrijf en kunde op waarde te schatten en geef je een gezicht mee aan huidige klanten en potentiele nieuwe klanten. Klein voordeel is ook dat je niet alleen het netwerk van je bedrijf bereikt maar ook dat van je medewerkers. Des te meer zielen, des te meer bereik.

Meer tips & tricks?
Volg een LinkedIn Training