Hoger in Google in 2021 doe je zo!

Ook in 2021 gaan we weer aan de bak om hoger in google te komen. Maar wat verandert er op het gebied van SEO? En waar moet je rekening mee houden? We lichten 6 trends toe waar je op in kan spelen.

1. De waarde van backlinks

Werk je met SEO, dan weet je dat backlinks belangrijk zijn. Hoe meer backlinks, des te hoger je Domein Autoriteit (DA). Maar google kijkt ook naar de DA van de website waar de backlink afkomstig van is. Google kijkt naar het belang van backlinks door E-A-T aan de Quality Raters Guidelines toe te voegen. E-A-T is beter bekend als: Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. De backlinks moeten dus een betrouwbare bron zijn.

2. Mobiel gebruik neemt toe

Steeds vaker zal de mobiele versie van een website gebruikt worden door Google om de ranking te bepalen. We zien het aantal mobiele gebruikers namelijk steeds meer stijgen en daarom wordt de mobiele versie steeds belangrijker. De voorspellingen zijn ook dat mobiel gebruik steeds meer toe zal nemen, dus investeer je tijd in het optimaliseren van de mobiele versie van je website. Waar je voornamelijk aan moet denken is de snelheid van je website.

3. Spraak gestuurde zoekopdrachten

“Oké google, wat is het weer voor morgen?”. Je hebt het geheid geprobeerd toen deze optie op je smartphone aanwezig was. Steeds meer mensen maken gebruik van deze spraak gestuurde zoekopdrachten in Google. We noemen het ook wel: “voice search”. Wil je hierop inspelen, gebruik dan niet de shorttail zoekwoorden zoals kosten zonnepanelen. Mensen zoeken namelijk op: “Hoeveel kosten zonnepanelen” of “Waar kan ik zonnepanelen kopen?”. Probeer dus zoveel mogelijk in natuurlijke spreektaal te schrijven en schrijf kort en bondig.

Wil je dat je website beter vindbaar wordt? Wij helpen je graag met SEO!

  • Inzicht in relevante zoekwoorden
  • De ranking van je website inzien
  • Relevante content toevoegen aan je website
  • Optimimaliseren, optimaliseren, optimaliseren

4. Relevante content

Niet nieuws natuurlijk, maar content moet relevant zijn. Ga niet schrijven om het schrijven, maar schrijf content die bij je past. Denk aan de intentie van je bezoeker en schrijf gericht daarop. Hierdoor groeit de kans dat je website gevonden wordt.

5. Featured snippets

Je hebt ze vast wel eens gezien. Je zoekt iets in Google en je ziet direct het antwoord op de eerste pagina zonder op de link te klikken. Dit noem je een featured snippets.  Zo’n featured snippet neemt veel ruimte in op Google, dus dat betekent meer zichtbaarheid en meer kans op kliks. Probeer deze te bemachtigen door de zoekvraag kort in 40 tot 60 woorden te beantwoorden en gebruik hierbij geen tabel of opsommingslijst.

Genoeg informatie dus om weer aan de slag te gaan met jouw SEO! Zo rank je ook in 2021 hoger in Google.