Even voorstellen: dit is Marloes!

We bloggen, we maken social media onveilig en je komt ons overal op de website tegen, maar wie zijn we nu eigenlijk? In onze ‘Even voorstellen’ blogs interviewen we elkaar, zodat jij ons een beetje beter leert kennen. In dit blog vertelt onze social media goeroe Marloes wat meer over zichzelf.

Wat deed je voor ZOUT?
Voordat ik bij ZOUT begon werkte ik op Schiphol als marketeer. Je kunt dus wel stellen dat ik een flinke banenswitch heb gemaakt. Van een grote organisatie in Amsterdam met zo’n 6000 medewerkers, begaf ik me in het vier man sterke team van ZOUT op Flakkee. Voor mij is dit een enorm leuke verandering geweest. Bij ZOUT sta ik heel dicht bij de ondernemers en leer ik iedere dag weer van mijn collega’s, maar ook van onze klanten.

Waarvoor kunnen we bij jou aankloppen?
Met mijn skills als communicatieadviseur is het iedere dag mijn doel om de merken van onze klanten sterker te maken. Als ik op kantoor ben, schrijf ik veel teksten en ben ik met social media campagnes bezig. Het leuke aan deze taken is dat je veel inlevingsvermogen in de klant en haar doelgroep nodig hebt, maar tegelijkertijd ook in je rol als communicatieadviseur kritisch moet blijven kijken naar het eindresultaat. Als ik niet achter mijn bureau zit, ben ik een Social Media training aan het geven of een strategie sessie aan het leiden. Het leukste aan het geven van de trainingen en sessies is dat je mensen kunt inspireren om meer uit hun communicatie te halen en hier strategischer mee om te gaan.

Wat vind je te gek aan je functie bij ZOUT?
Wat ik vooral erg leuk vind is het werken in een klein en dynamisch team, waarin we altijd op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Zo vind ik het bijvoorbeeld onwijs leuk om met het merk ZOUT bezig te zijn en te ontdekken wat onze sterktes als bureau zijn. Er is ruimte om nieuwe diensten te ontwikkelen en dat vind ik erg tof!

Bepaalde eigenaardigheden waarvan we op de hoogte moeten zijn?
Ik eet dus heel langzaam. Ik kan daar niks aan doen. Al is het een Hollandse stamppot of een Big Mac. Er wordt me ook wel eens verteld dat dat komt omdat ik vrij veel praat tijdens het eten, oeps!

Iets wat we niet van jou zouden verwachten?
Het liefst loop ik heel de dag in mijn pyjama, daar kan ik zo van genieten!

Wat is volgens jou het lekkerste eten ever?
Toen ik in Londen woonde ging ik vaak naar het allerkleinste burgertentje van Engeland; Honest Burgers in de wijk Tooting Broadway. Voor die burgers kun je me echt wakker maken! Of een ontbijtje bij Mud, waar ze heerlijke pancakes hebben. Helaas allemaal te vinden in Londen en niet in Nederland. Wel een goede reden om af en toe even terug te gaan!

Hoe omschrijf je jouw ochtendritueel?
Mijn dag begint met drie keer snoozen. Daarna ongeveer een half uurtje ontbijten, want dat gaat niet zo snel natuurlijk. Ondertussen lees ik een boek of kijk ik een serie. Vervolgens check ik het weer en kies ik mijn outfit voor de dag. En dan op de fiets naar ZOUT. Ik hou van een rustig begin van de dag en gelukkig lukt dat met dit ochtendritueel altijd goed 🙂