Vraag je je af wat we bij ZOUT nou precies doen? Bij een marketing- of reclamebureau heb je misschien wel een vermoeden, maar hoe zit het nou werkelijk? Ons team richt zich op Strategie, Ontwerp, Websites en Marketing. Bij  dat laatste, marketing, horen veel verschillende acties die er op gericht zijn om de zichtbaarheid van een organisatie te verbeteren. Marloes is marketeer en neemt je mee in een werkdag! 

Ik houd ervan om ’s ochtends lekker op tijd te beginnen. Na een kort praatje met m’n collega’s en een kop thee in de aanslag begin ik aan m’n werkdag.

De ochtend staat in het teken van een social media campagne. Voor een klant voeren we een grootschalige social media campagne in Zuid-Nederland op Instagram, YouTube, Facebook en Snapchat. Deze campagne loopt enkele weken en vandaag is het tijd om de retargeting campagnes in te stellen. Een goede klus voor de ochtend want een scherpe blik is belangrijk. Alles moet goed ingesteld worden: doelgroepen, budgetten, looptijd etc.

Met de lunch lopen we een rondje over D’n Diek, altijd gezellig en ontspannen! We pauzeren  even bij een klant die in de buurt gevestigd is. Na een kort praatje lopen we verder en beginnen we fris aan de middag.

Het is tijd om te werken aan het Google Ads onderhoud voor een klant met een webshop. De resultaten worden nagelopen en de punten voor verbetering genoteerd zodat ik dit vervolgens gestructureerd kan uitvoeren. Enkele vragen en feedback punten gaan op de mail naar de klant, zodat we daar samen over kunnen sparren.

Tussendoor belt er een klant met een spoedje voor een website vraag. We bespreken de mogelijkheden kort aan de telefoon en gelukkig is er morgenochtend nog ruimte om het op te pakken.

Het laatste gedeelte van de middag staat in het teken van content creatie. Met een klant heeft er onlangs een call plaatsgevonden en hebben we de onderwerpen voor LinkedIn berichten bepaald. Inmiddels heeft de klant de nodige input aangeleverd en gaan we aan de slag met het schrijven van de teksten en het maken van de bijbehorende afbeeldingen.

Nog kort de mail doorlopen voordat we de werkdag afsluiten. Het was weer aan afwisselende dag vandaag!