ECHT Onderwijs brengt vernieuwing in de onderwijswereld

StrategieDoor Dirk op 17 Oct 2019

Het is het onderwerp van de dag; het lerarentekort in het onderwijs. Docenten hebben het (te) druk en er is een groot tekort waardoor kinderen soms niet eens naar school kunnen. ECHT Onderwijs is een nieuwe speler op de markt en wil een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van het lerarentekort. Hoe kun je binnen korte tijd een goede plek in de markt veroveren? ZOUT hielp door middel van het opzetten van een merkstrategie.

Dynamischer onderwijs

Tijdens een strategiesessie doken wij in de ideeën die ECHT Onderwijs had voor het onderwijs. Het maken van een strategie rondom een start-up is lastiger dan voor een bestaand bedrijf, omdat je het vaak nog over ideeën en verwachtingen hebt. Je weet nog niet precies hoe de doelgroep gaat reageren en welke plek in de markt je uiteindelijk kunt veroveren. Maar het belangrijkste van de strategiesessie haalden we al snel boven tafel; de drijfveer van ECHT Onderwijs is bijdragen aan het terugdringen van het lerarentekort en het onderwijs toegankelijker maken voor een nieuwe groep.

Anders dan anders

ECHT Onderwijs pakt het anders aan. Ze zetten in op het opleiden van talent, waarbij mensen buiten het onderwijs uitgedaagd worden om hun plek in het onderwijs in te nemen. De potentials worden praktijkgericht opgeleid door middel van een HBO opleiding of traineeship. Hiermee investeert ECHT Onderwijs in nieuwe doelgroepen die in de toekomst met een diploma voor de klas zullen staan.

Een magische rebel

Uit de sessie haalden wij de ingrediënten voor de merkstrategie van ECHT Onderwijs. Onder andere de ‘why’, de kernwaarden en archetypen werden bepaald. We bouwden de visuele identiteit, website en online marketing op rondom de archetypes magiër en rebel. Een magiër omdat ECHT Onderwijs een vooruitstrevende visie heeft voor het onderwijs en een rebel omdat zij de huidige markt met hun visie willen opschudden en veranderen.

Succes in de markt

Het eindresultaat van ECHT Onderwijs is een professionele identiteit met fotografie en teksten die de doelgroep van toekomstig onderwijstalent aanspreekt. Met deze identiteit begon ECHT Onderwijs met het werven van mensen die zich wilden omscholen tot docent. En met succes! Er zijn ontzettend veel geïnteresseerden voor het traject dat ECHT Onderwijs aanbiedt. Iedere dag timmert ECHT Onderwijs aan de weg om haar plek in het onderwijs in te nemen. Voor ander onderwijs, ECHT Onderwijs.

Eens verder praten? Bel Dirk!

0187 - 64 21 64

Volgend artikel