"A work of art is above all an adventure of the mind."

DesignDoor Dirk op 19 Oct 2018

De opdracht was simpel. Een ontwerp neerzetten voor Motivational Quotes; Een website waar veel mensen inspirerende quotes vandaan halen om de dag toch net even iets lekkerder te beginnen dan normaal. Alle quotes zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Handig!

Ontwerp

Ons basisdoel was het neerzetten van een moderne en pragmatische website. In andere woorden: Het moest gewoon goed werken, niet te veel poespas en duidelijk voor iedereen. We hebben in het ontwerp de focus gelegd op het makkelijk deelbaar maken van quotes via social media en een goede navigatie naar de catergorieën. Ook de mogelijkheid tot inschrijving voor de 'quote van de dag' werd op een goede plek gepositioneerd. Deze punten hebben we verwerkt in het kleurrijke design. Precies wat onze opdrachtgever wilde.

Proces

Onder het genot van een bakje koffie hebben we samen met de opdrachtgever, aan de hand van eerder ontworpen onderdelen, gebouwd aan een nieuw ontwerp. Wel zo gezellig en efficiënt. Na de ontwerpfase is het ontwerp vertaald naar een strakke, overzichtelijke code. De back-end werd vervolgens opgepakt door onze partner Codalt.

Verder groeien

De website is de eerste grote stap geweest naar succes. Met ongeveer 800.000 quotes is Motivational Quotes al een heel eind op weg om het doel van 1 miljoen quotes aan te tikken. Daarnaast wil ze het internet rocken en zo hoog mogelijk komen in de Google SEO ranking.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website van Motivational Quotes hier om het eindresultaat te bewonderen.

Vragen over dit project?
Bel Dirk!

0187 - 64 21 64